Galgo Save Belgium

Galgo Save Adoptiemenu Actueel Help Ons Onze Projecten

terug

Galgonieuws uit Spanje

Op deze pagina willen wij onze Spaanse medewerkers de kans geven om hun ervaringen, reddingen, geluk en verdriet te delen met ons.  Dag en nacht staan zij klaar om gedumpte galgos te redden van een vreselijk dood. We willen onze ogen niet sluiten voor al de mishandelingen die de galgos nog steeds moeten overgaan en jullie op te hoogte houden over de situatie in Spanje.

 


 

Monica

06/11/2012

Monica, een galga van amper 2 jaar oud werd gedumpt, net als zoveel anderen elk jaar. De Fundacion kreeg een anoniem telefoontje. Een dame wist niet wat te doen, ze belde om hulp te vragen om een galga met een zwaargewonde poot te redden.

Ze had sinds twee dagen haar toevlucht gezocht in een kuil vlakbij een struik in het midden van de weg naar Malaga.

De FBM heeft onmiddellijk een actie op touw gezet om de galga te redden. De verantwoordelijke voor de meest complexe reddingsoperaties is er zonder probleem in geslaagd haar te vangen.

 

Ze kon zich amper bewegen omdat haar breuken zeer ernstig waren. Ze had ook een bloedende open wonde.

Ze was zo verschrikkelijk hongerig dat ze het eten opgeschrokt heeft, zonder te bewegen, heel volgzaam.

Ze werd naar Recovery Centrum voor Mishandelde Galgo’s van het FBM in Sevilla gebracht. Nadat ze daar de eerste zorgen en alle verdere medische onderzoeken gekregen had, brachten de mensen van de Fundacion haar naar een gespecialiseerde dierenarts om haar zware kwetsuren te verzorgen.

Op 7/11/2012 werd Monica met succes geopereerd. Nu verblijft ze in een opvanggezin totdat ze volledig is hersteld en klaar is voor adoptie.


Galgo Save Belgium heeft 300 euro gestort voor de operatie van Monica !

 


 

Javier


29/10/2012


Dit is Javier, een mooie zwarte galgo die enkele dagen geleden gered werd van de straat, hij had een lelijke breuk aan de elleboog. Na de eerste zorgen, onder het pijnlijke gekreun door de breuk, heeft de gespecialiseerde dierenarts van het Catdog Gines ziekenhuis, die nauw samenwerkt met de Fundacion ingegrepen om het herstel van Javier te bespoedigen en er zo voor te zorgen dat hij geadopteerd kan worden.

Om deze bijkomende kosten te kunnen betalen, moet FBM bijna 600 euro bijeenkrijgen, het gaat om de kosten voor de heelkundige ingreep en voor de behandeling die Javier nodig heeft.

Dit type van chirurgie wordt gewoonlijk niet in de gebouwen van de Fundacion gedaan.

Galgo Save Belgium heeft 300 euro gestort voor de operatie van Javier !

 24/10/2012


Gavina brak een poot terwijl ze achter een haas liep. FBM heeft haar gered voor ze ‘geëxecuteerd’ werd.
 Dit is Gavina, een galga van amper 3 jaar oud. Ze zou gisteren gedood worden, maar ontsnapte op het laatste nippertje aan haar executie. Zoals zo vaak gebeurt met honden van dit ras, liep ze in volle snelheid door de velden achter een haas, toen ze door een verkeerde beweging tijdens het lopen ongelukkig genoeg een achterpoot brak.

Wanneer een galgo een dergelijke blessure oploopt, geldt de algemene regel dat de eigenaar eigenhandig het dier afmaakt en dat zou ook gebeuren met Gavina.

Gelukkig nam die galguero voor de executie contact op met de Fundacion Benjamin Mehnert. Tijdens zijn gesprek verzekerde hij dat hij geen cent zou uitgeven om de poot van Gavina te redden en dat hij haar onmiddellijk zou vermoorden tenzij FBM haar zou opnemen.

Geconfronteerd met de oproep van deze wreedaard die ermee dreigde het dier, dat tot nu toe altijd perfect was voor de jacht, af te maken, heeft FBM, verontwaardigd over dit soort gedrag dat helaas bij veel galgueros voorkomt, aangeboden om haar te beschermen, haar alle medische zorgen te geven en haar een betere toekomst te bieden bij een familie waar ze nooit meer gebruikt zal worden als jachtwapen, maar waar ze gekoesterd en gerespecteerd zal worden.

Uiteraard, zal FBM, na dergelijk gedrag, de passende wettelijke maatregelen nemen.Bij het bezoek aan de dierenarts van de Fundacion, werd een mediale breuk van het dijbeen vastgesteld, waarvan het herstel op ongeveer 800 euro zou neerkomen.Galgo Save Belgium heeft 300 euro gestort voor de operatie van Gavina !

 

 


 

Diego is eindelijk terug thuis.

 

 

Diego en RitaDiego en Rita zijn twee galgo’s die gedurende jaren in de omstreken van Don Benito ronddwaalden. Meerdere van onze leden gaven hen eten.

De afgelopen maanden heeft Ana, één van onze leden, geprobeerd om hen van de straat te halen. Ze konden daar niet blijven. Met geduld en veel liefde slaagde ze er dag na dag in om hun vertrouwen te winnen. En op een morgen, toen ze hen samen met haar dochtertje van drie eten gaf, ging het kleine meisje naar Diego toe en aaide hem. Hij liet het toe zonder zich een vin te verroeren.

Enkele dagen later werd Diego gered en zijn vriendinnetje Rita, die zag dat hij gelukkig was met zijn nieuwe familie, liet zich ook vangen door het kleine meisje. Het was fantastisch, nu moesten ze alleen nog hun vriendin Canela redden.

We hebben hen meegenomen naar Badajoz om hen te laten steriliseren. Dank zij Acan, het opvangcentrum van Bajadoz gingen ze daar blijven in een opvanggezin. Tijdens de operaties verliep alles heel vlot, maar Diego ontsnapte enkele uren voor we hem gingen halen.

Op 15 augustus werden we om 10.00 uur opgebeld met de boodschap dat hij ontsnapt was uit de dierenkliniek van Dovet. We konden onze ogen niet geloven, wat waren we ontgoocheld. Onmiddellijk zijn onze vrienden van Bajadoz naar hem op zoek gegaan en wij zijn meteen ter plaatse gegaan.

7 dagen lang hebben we in angst en onzekerheid geleefd, overal hebben we gezocht, nagevraagd, affiches opgehangen, iedereen geïnformeerd …uren en uren hebben we naar Diego gezocht, angsten doorstaan voor wat hem kon overkomen, hij liep daar ergens rond met een loshangende leiband en was nog maar pas gecastreerd.

Ineens leek Badajoz ons immens groot. We zijn heel dankbaar voor de vele telefoontjes om ons te informeren waar en wanneer hij gezien werd. Daardoor konden we ons focussen op een concrete zone van de stad : vlakbij de autosnelweg van Valverde en meerdere rotondes in die zone.

Dank zij het enorme werk van de vrijwilligers van Acan Bajadoz hebben we op maandag 20 augustus ontdekt waar hij gewoonlijk sliep, dichtbij een beek.

 

Gisteren, dinsdag 21/08 , waren we zeker dat we hem daar slapend zouden vinden maar hij was er niet. Opnieuw sloeg de wanhoop en de angst toe dat hij naar een andere zone van de stad getrokken was.

 

Om 09.00 uur werden we verwittigd dat hij vlakbij de rotondes rondliep. We beslisten om ons daar op te stellen. Tot onze verbazing sliep hij op de rotonde, daar waar de weg die we genomen hadden om naar de autosnelweg te gaan, We konden het niet geloven. We zijn allemaal gestopt en Ana nam een beetje eten en ze ging naar hem toe terwijl ze zachtjes zijn naam fluisterde.

 

Diego hief zijn kop op en keek haar aan, iedereen hield zijn adem in; wat zouden we doen als hij opnieuw wegliep ? Maar neen, Diego stond op en … herkende haar. Ana ging in het gras zitten en opende de zak met eten. Diego herkende de geuren, ging naast haar zitten en gaf haar kleine duwtjes met zijn snuit. Hij ging opnieuw liggen, liet zich aaien, at een beetje en liet zich opnieuw aaien.

Iedereen wachtte vol spanning aan de andere kant van de rotonde, zachtjes roepend naar Ana; “Vang hem NU.”

Toen Diego opnieuw ging liggen, nam Ana de leiband en maakt hem vast aan één van de twee halsbanden die hij nog droeg. Ze stond recht en zei: “We gaan naar huis ? ". Diego stond op en volgde haar rustig. Ze staken de straat over en kwamen naar ons toe. We hebben hen omhelsd, Ana en Diego.

 

Nerveus, in tranen, uitgeput, gelukkig... velen onder ons kennen dit gevoel, er zijn geen woorden om het te beschrijven.

 

Olga - Ana  - Mariangeles


We danken iedereen die ons gebeld heeft om hem te lokaliseren. We danken Serge die ons vergezeld heeft tijdens de, letterlijk, heetste uren in Bajadoz, Angeles van Acan die ons op ieder moment georiënteerd heeft en die hem elke dag gezocht heeft en ons voortdurend hoop ingefluisterd heeft, alle vrijwilligers van Acan in Bajadoz, onvermoeibaar, alle vrienden die een oproep verspreid hebben op hun web, blog, facebook, … en de tientallen mensen die ons getroost en gesteund hebben via de telefoon, e-mail of facebook.

Diego is opnieuw thuis, veilig, een beetje magerder en met enkele kleine wondjes, maar gelukkig !

Dank je wel allemaal !

De dochter van Ana en Diego

 

Olga, Prado (22/08/2012)


 

 

Het verhaal van Sole

 

 

Sole is een kleine, geweldige galga van 2 jaar.

Zij is zeer aanhankelijk, heeft geen problemen met andere honden of met kinderen en zij verblijft in een opvangfamilie totdat zij geadopteerd wordt.

Dit is haar verhaal:
Zij zat vastgebonden aan een boom. Een persoon die langskwam dacht dat haar baasje niet ver zou zijn en liep verder. Toen hij weer langsliep zat zij er nog en hij nam contact met ons op.

De volgende dag wilden wij haar redden maar wij konden haar niet vinden omdat wij op de verkeerde plaats waren. De daarop volgende dag, dus na drie dagen, gaf de man die ons verwittigde aan dat hij haar gezien had en bracht ons tot bij haar. Zij had dus drie dagen aan een boom vastgebonden gezeten zonder eten of drinken. Zij was al erg uitgedroogd en getraumatiseerd, daarinboven was zij drachtig.

Wij hebben haar direct naar de kliniek gebracht waar zij de nodige zorgen kreeg.

Een dag later is zij gesteriliseerd, zonder dat zou zij gestorven zijn want de pups waren veel te groot.

 Zij geneest heel goed maar wil niet alleen zijn. Zij huilt als een baby maar als er iemand in de buurt is zij gelukkig. Zij speelt al met de andere honden in huis. Dit is het verhaal van een kleine meid, die op jonge leeftijd al zo veel geleden heeft en bijna gestorven was.

Mariangeles

 => video
 

Fepaex (8/08/2012)


 

Ik kreeg de naam Irina…

 Ik hou van de naam die ze me gegeven hebben, want ze spreken hem zo lief uit en ik had tevoren nog nooit vriendelijkheid ervaren.

Mijn vroegere baas gaf ons alleen maar koude bevelen en dan nog al schreeuwend,
Hij liet ons trainen vastgemaakt aan zijn moto. Wij, wij moesten ons hart uit ons lijf lopen en hij, hij genoot van de buitenlucht zittend op zijn moto met de leibanden.

Maar ik raakte verstrikt in het touw en ik viel op de grond. Hij heeft me meters en meters ver voortgesleept. Ik dacht dat ik dood zou gaan, tot deze griezel het eindelijk doorhad. Hij stopte zijn moto, sneed het touw aan mijn hals los en gaf me een harde trap. Hij schold me uit, zei dat ik niets meer waard was en liet me gewoon achter.

Ik lag daar op de grond en kon niet bewegen. Elk plekje op mijn lichaam deed verschrikkelijk pijn, mijn huid stond in brand en bovendien kon ik nergens heen om bescherming te zoeken.


Ik vond een kuil onder een lantaarnpaal dicht bij de weg. Met heel veel moeite, sleepte ik mij er naartoe en heb ik me verstopt.

Daar ben ik verschillende dagen gebleven, ik kon niet bewegen, had helse pijnen. Ik begon honger en dorst te krijgen, maar wist niet wat te doen, toen een dame me zag en me een beetje eten en drinken kwam brengen.

Ik bedankte haar, ook al kon niks me nog schelen, ik wachtte alleen nog maar op de dood. Ik wilde alleen maar geen kou meer hebben en sterven zonder pijn.

Mijn leventje was kort geweest, ik ben een slecht klein galgameisje, ik kan niet eens lopen vastgemaakt aan een vervloekte moto.
De aardige dame die me eten en water gegeven had, waarschuwde mensen die zich ‘dierenbeschermers’ noemen ????

Ik wist zelfs niet dat zoiets bestond, ik dacht dat alle mensen vervloekte galguero’s waren.

Die mensen hebben me heel zacht behandeld en ze hebben me meegenomen naar een plaats die men opvangcentrum noemt.

Daar zijn er veel broers van andere rassen want deze mensen helpen alle honden. Nu begon ik het te begrijpen … ze gaven me een mand, een deken ??!!! Ze gaven me eten en daarna hebben ze mijn wonden verzorgd.

De dingen waren al een stuk beter nu …
Daarna hebben ze me in een auto gelegd en ongeveer twee uur later stonden we stil voor de deur van een gebouw dat ziekenhuis genoemd wordt.

D
aar wachtten een dame, de directrice (die me zoentjes gaf en me Cariño (= schatje) noemde) en andere, jongere meisjes op mij.

 Met heel lieve, zachte handen, verzorgden ze me, gaven ze me spuitjes, namen ze mijn temperatuur, maar ze waren allemaal zo vriendelijk. Ik denk dat ik nu wel zin heb om te leven, ik hou van deze mensen die geen galguero’s zijn.

Na enkele dagen in het ziekenhuis kwam de dame die me Cariño noemde eindelijk kijken, ze deed me een mantel aan ???!!!!

 Heerlijk warm ingepakt in mijn mantel reed ze met mij een klein eindje met de auto en toen ze stopte, zei ze nog een keer … Cariño (=schatje ), je bent eindelijk thuis...zou dat mijn naam zijn ???

Nu weet ik niet meer of ik Irina heet of Cariño (=schatje) hihihi…

 Irina is volledig hersteld en klaar voor adoptie.

Wie geeft haar een 2de kans ?
 

Fepaex (8/05/2012)


 

 

De Fundación Benjamin Mehnert ontving gisteren een hartverscheurende oproep. (3/5/2012)

Enkele jongeren hadden dit kleine hondje gevonden, het was aangereden door een auto en had verwondingen van verschillende ernst.

Ze konden haar niet helpen en hadden haar daarom naar het dierenasiel gebracht. Daar had men hen gezegd dat ze overbevolkt waren en dat ze haar zouden laten inslapen.

Dat konden de jonge mensen niet aanvaarden. Aangezien ze niet wilden dat het hondje gedood werd, heeft het dierenasiel hen zelf het nummer van FBM gegeven. Nadat ze het hartverscheurende verhaal gehoord hadden, hebben de mensen van FBM zich gehaast om haar te redden en de zorg van kleine Melanie op zich te nemen.

Na het veterinair onderzoek dat uitgevoerd werd in het Centrum voor Mishandelde Galgo’s, bleek dat Melanie een dijbeenbreuk had opgelopen en meerdere barsten en snijwonden als gevolg van het ongeval.

Op dit ogenblik is haar poot gestabiliseerd met een verband en men wacht op de afspraak met de specialist voor de operatie.

Melanie wacht op alle mogelijk hulp om te genezen en natuurlijk ook op een familie die haar wil adopteren.

=> meer info

Fundacion Benjamin Mehnert (3/05/2012)


 

9 galgo’s gered in extremis
 

Fundación Benjamín Mehnert is erin geslaagd 9 galgo’s te redden op de dag dat ze zouden gedood worden.  Ze zijn de galgo’s gaan halen in de perrera van Sevilla waarmee ze samenwerken om dit ras te redden.

Na meerdere pogingen om de zorg voor deze 9 achtergelaten honden te kunnen opnemen, terwijl hun opvang kreunt onder het grote aantal, hebben ze het doodvonnis van deze honden enkele dagen kunnen uitstellen. Gisteren, net de laatste dag voor ze zouden gedood worden, zijn de mensen van de Fundación hen gaan ophalen om hen naar het opvangcentrum voor mishandelde galgo’s te brengen. Daar kunnen ze blijven tot er iemand in hen geïnteresseerd is.
Eenmaal uitgeladen, werden ze naar de toilettage-afdeling gebracht om een bad te krijgen en ontvlooid en ontwormd te worden, daarna werden ze onderzocht door de dierenartsen. Van elke hond werd een bloedanalyse gedaan en ze werden getest op besmettelijke ziekten.

  

Over 2 weken, wanneer ze uit de quarantainezone mogen, waar ze tijdens hun herstelperiode moeten verblijven, zullen ze klaar zijn en beschikbaar voor wie hen een nieuwe thuis en een kans op adoptie wil geven. Deze 9 galgo’s wachten, samen met vele andere, op u !
 

 

Fundacion Benjamin Mehnert (21/03/2012)


 

Extreme redding op de  SE-30.


Op 12 maart, laatstleden,  kreeg  Fundación Benjamin Mehnert een telefoontje van de politie met de boodschap dat een galgo in gevaar was op de SE-30, de snelweg rond Sevilla. De politie had een aantal dierenbeschermingsorganisatie's en asielen gebeld maar niemand trok zich het lot van dit dier aan.

 

 

Ten slotte kwam Fundación Benjamin Mehnert de doodsbange galgo ter hulp. De politie hield het verkeer tegen tot een van onze medewerkers op de middenberm kon en de galgo van een gewisse dood  kon redden. Bovendien werd mogelijk een ernstig ongeval op één van de drukste snelwegen van Sevilla vermeden.

Isa - Fundacion Benjamin Mehnert (14/03/2012)


21 galgo’s op het nippertje gered uit de perrera van Gesser in Jerez (Cadiz)


Fundacion Benjamín Mehnert is erin geslaagd om op het laatste nippertje 21 galgo’s en 1 hoogzwangere podenca te redden, op het ogenblik dat ze gingen gedood worden in de perrera van Gesser in Jerez de la Frontera.

Na een noodoproep, haastten de leden van de Fundation zich snel ter plaatse met de bestelwagen en konden ze de zorg van deze honden op zich nemen ook al zit het asiel van FBM al aan het maximum van hun mogelijkheden.

Deze 22 honden werden ontvlooid en ontwormd en kregen een geneeskundig onderzoek met een volledig controle. Ze hebben 15 dagen in quarantaine doorgebracht en zodra ze volledig hersteld zijn, zal FBM voor hen een nieuwe thuis zoeken waar ze voor het eerst de kans zullen krijgen om bij een familie te horen.

Isa - Fundacion Benjamin Mehnert (6 februari 2012)


 


Dalai, gered bij wonderEnkele dagen geleden kreeg de Fundacion Benjamín Mehnert een oproep die hen niet onberoerd kon laten. Een galgo in bijzonder slechte toestand was achtergelaten aan de poorten van een sloopbedrijf.

De eigenaars van het sloopbedrijf konden de zorg voor hem niet opnemen, maar omdat ze zijn verwondingen zo erg vonden, hebben ze hem in een schuur laten schuilen voor de koude temperaturen.

De angstige Dalai was graatmager en hij had verwondingen over heel het lichaam. Eén van de zwaarste verwondingen van deze arme galgo was een open wonde aan de pols en alle tenen van zijn poot waren gebroken, breuken waarschijnlijk veroorzaakt door de slechte behandeling die hij onderging in zijn nog korte leven.

 Na zijn redding door de Fundacion werd hij naar opvangcentrum voor Galgo’s gebracht waar men probeert hem te laten herstellen van zijn verwondingen, van zijn deshydratatie en ondervoeding.

Als FBM hem niet verzorgd had, zou Dalai de volgende dag niet meer gehaald hebben. Wij hopen dat er snel iemand medelijden zal hebben met dit kleintje en hem een echte thuis zal kunnen geven, waar hij de liefde en vriendschap zal krijgen die hij nooit gehad heeft.

Isa - Fundacion Benjamin Mehnert (3 februari 2012)


 

47 galgo’s en 11 kruisingen gered van de dood


In amper twee dagen heeft Fundación Benjamín Mehnert (FBM) tijdens verschillende reddingsacties op verschillende plaatsen in de provincie Sevilla ongeveer 60 honden gered, waarvan 47 galgo’s.

In de dorpen van Palmete en Carmona bevonden deze dieren zich in een meer dan hachelijke situatie van overbevolking en viezigheid. Er werden ook vele honden opgevangen vanuit de "Perrera "(= dodingsstation) van Sevilla.

Ondervoeding, schurft, zweren en verwondingen, vooral veroorzaakt door hagelkogels zijn enkele van de kenmerken die voorkwamen bij bijna al deze pijnlijk gekwelde en uitgebuite dieren. Hoewel ze een extreem zwaar leven gehad hebben, zal Fundación BM hen op krachten laten komen zodat ze een familie kunnen vinden waar ze eindelijk kunnen genieten van de knuffels en de liefde die ze verdienen.

Het massaal achterlaten van honden, vooral galgo’s, neemt nog altijd toe en is tot onze grote ergernis niet tegen te houden, vooral bij de opening van het jachtseizoen wanneer de “galgueros” hun “rekruten” kiezen om de honden die niet goed zijn ‘weg te gooien”.De situatie van al die achtergelaten honden weerspiegelt zich in zoveel verschillende beelden op de Andalousische wegen waar men graatmagere galgo's doelloos kan zien rondzwerven of van vermoorde honden, opgehangen aan bomen.


FBM probeert iets te doen aan deze plaag van achtergelaten galgo's , eenmaal opgevangen of gered door de leden van FBM doorlopen al deze honden bij het binnenkomen in het Revalidatiecentrum voor mishandelde galgo’s een strikt protocol: ze gaan in bad en krijgen een behandeling tegen parasieten, een volledig veterinair onderzoek, bloedanalyse en sterilisatie zodat ze later kunnen geadopteerd worden.

Helaas weerspiegelt dit nieuws de reddingen van één dag zoals zovele andere dagen. We moeten enkel een eenvoudige vermenigvuldiging maken om te beseffen welk werk  Fundación Benjamin Mehnert realiseert, maar vooral om het gedrag te kennen van de ‘mensen’ die dit Dier gebruiken als wapen en om te weten hoe de politieke instellingen reageren tegenover deze mensen.


Isa - Fundacion Benjamin Mehnert (4 januari 2012)

 


 

De Straffeloosheid van de galguerosMet pijn en woede schrijf ik over wat ik vandaag meegemaakt heb. Ik zeg bewust 'vandaag' want elke dag is er wel één meer, maar wat ik vandaag meegemaakt heb, heeft me meer getroffen want amper een maand geleden was deze kleine galga (Puka) nog een koningin met een prijs voor haar schoonheid.


Maar haar (domme) baas heeft de tenen van haar achterpoot gebroken tijdens een (domme en verboden) training. Om zelf geen inspanning te moeten doen, maakt hij de honden vast aan zijn fiets en doet hen lopen (iets dat heel gebruikelijk is in onze streek). Helaas voor haar, niet voor hem, heeft haar baas over haar poot gereden en haar voor altijd beschadigd, daardoor is zij voor hem van geen enkel nut meer.

Puka is nog niet eens één jaar oud, maar hij wil geen enkele euro uitgeven om haar te verzorgen, hij heeft beslist om haar te vermoorden (ik vermoord haar want ze is van mij) (ik vermoord haar want ze brengt niets meer op).

En ik zeg, je vermoordt haar omdat je een valse schurk bent, een gewetenloze gemenerik, je hebt geen ziel, je hebt geen hart ... vervloekte galguero.

Ze heeft geen CHIP (onze autoriteiten zeggen nochtans dat het verplicht is????)

En hoe gaan de dierenbeschermingorganisaties om met deze situatie??? Wat doen wij, heren, wij die gemakkelijk over andere dingen beslissen?? Hoe kunnen we dit onrecht veroordelen??

We hebben genoeg van deze verdomde moordenaars en beulen ...

Er moet iets gedaan worden aan deze absurditeit.

Wij zijn de schande van Europa, ze scheren ons allemaal over dezelfde kam en er zijn veel mensen die daaronder lijden.

Gisteren zelfs werd vanuit het Europees Parlement uitleg gevraagd aan onze regering voor deze FUTILITEITEN ...


Mariangeles - Fepaex

Mariangeles heeft Puka in haar huis opgevangen en laten opereren zodat ze haar achterpoot terug normaal kan gebruiken.  Puka is begin december 2011 mee naar België overgekomen en heeft haar gouden mandje gevonden. Haar wacht nu een liefdevol en gelukkig leven bij haar nieuwe baasje.


Suerte, doet haar naam alle eer aan, dat is ook alles wat we haar toewensen !

Jammer genoeg zijn dieren in grote nood die in het centrum toekomen geen zeldzaamheid. Het is quasi onmogelijk om te beslissen wie prioritair is om te redden want ze dwalen te talrijk door de straten, gewond, gehandicapt en in groot gevaar. Spanje is een onuitputtelijke bron van mishandelde dieren.


Eind mei 2011 kwam Suerte bij ons in de toestand die je kunt zien op de foto’s, daar zijn geen woorden voor … Sindsdien kreeg zij dagelijks de nodige zorgen om haar lichaam en haar uitgeputte en gewonde geest te herstellen.


Niet dat Suerte het meestzeggende en meest hulpbehoevende geval is van alle honden die momenteel in ons centrum verblijven, er zijn er tientallen, maar ze verdient ongetwijfeld een plaats op onze website en ze verdient al onze inspanningen om ervoor te zorgen dat ze haar naam voor de rest van haar leven waar kan maken! Suerte (= Geluk) !

Isa - Fundacion Benjamin Mehnert

Ondertussen heeft Suerte haar gouden mandje gevonden in Duitsland.
 

 © Copyright vzw Galgo Save Belgium asbl

  www.galgosavebelgium.be   All Rights Reserved. 2008