Galgo Save Belgium

Galgo Save Adoptiemenu Actueel Help Ons Onze Projecten

<= Terug

Naam: CIELO
Geslacht: Reut
Schofthoogte: 60 cm
Geboortedatum: 10/10/2013
Ras: Galgo
Ok met andere honden: ok
Ok met katten: ok
Ok met kinderen:  niet ok

Bijkomende informatie:

Cielo een jonge Galgo reu van 5 jaar oud.  Hij heeft in Spanje twee maanden met een onverzorgde gebroken poot rondgelopen en toen hij eindelijk gevangen werd, werd hij naar de dierenarts gebracht en geopereerd. Een plaat en pinnen werden geplaatst. 1 maand nadien brak zijn poot opnieuw onder de plaat.   Alles werd opnieuw gespalkt, na maanden van revalidatie is zijn poot genezen, maar hij gebruikt hem amper.

Cielo is een zwaar getraumatiseerde galgo,  hij heeft iemand nodig die heel veel geduld heeft en die vooral heel veel ervaring heeft met getraumatiseerde galgos.

Daarom doen we een speciale oproep aan mensen die hem een thuis willen geven. Hij is zo angstig voor andere personen dat hij zou aanvallen. Het lijkt alsof hij steeds maar 1 persoon toelaat. In Spanje was het zijn opvangmama die zijn poot 6 maand heeft verzorgt en verder niemand.

Ook hier bij mij laat hij maar 1 persoon toe in zijn leven en dat ben ik. 

Zijn angst zit zo diep dat hij zou aanvallen en toch plast van angst.

Met andere honden en katten heeft hij geen probleem.

Daarom vragen we dat alleen echt ge´nteresseerde zouden contact opnemen met de organisatie.

Cielo is weer een mooi voorbeeld van wat de mens kan aanrichten en de hond bij velen het zou moeten bekopen met "de spuit "wegens onbetrouwbaar.

Ik denk steeds, wat hij in Spanje en hier met mij kan, moet hij met een andere persoon ook kunnen en we moeten alles proberen om hem een kans te geven en niet om de gemakkelijkste uitweg te kiezen. Daarom deze oproep.

 

UPDATE 1/3/2018

Eind juli 2017 ging het weer fout met zijn pootje .Hij kreeg plots koorts en gebruikte zijn pootje niet meer .Dan maar weer naar de dierenarts in de dierenkliniek 'Orion' die de vorige operatie gedaan had .We kregen dan weer slecht nieuws en een nieuwe operatie kon niet vermeden worden omdat er een infectie op de metalen plaat zat .Rx foto's lieten zien dat het bot goed hersteld was en de dokter besliste van de plaat er zo vlug mogelijk te verwijderen voor de infectie het bot kon aantasten .Dat ging heel goed ,hij herstelde ook vlug .Ook de angst voor andere personen neemt langzaam af .Wanneer er mensen bij mij langskomen zet ik nog steeds een muilkorf op maar mensen die zich rustig gedragen lukt het steeds beter .Hij heeft nog een lange weg te gaan maar ik krijg steeds meer vertrouwen in hem

Daarom plaatsen we dit filmpje zodat je kan zien dat hij het kan.

k ben dan op zulke momenten heel fier op hem.Hoe moeilijk hij dan ook was -is hij heeft nog nooit in huis gedaan wat ook flink is van hem.

 

update 1/12/2016 .

In april is Cielo hier aangekomen uit Spanje.  2 weken na aankomst mocht na maanden de spalk van zijn pootje. Toen was het al helemaal fout en was zijn pootje scheef gegroeid.

Voor zijn probleem met angst zijn we langs geweest bij een hondentherapeut. Cielo moest en is nog steeds medicatie aan het nemen.  Het gaat nu ook veel beter wanneer hij in contact komt met andere personen.  Mensen mogen geen oogcontact maken en niets zeggen of hem aanraken.

Wanneer er bezoek komt zal hij eerst zich laten horen maar dan legt hij zich stilletjes neer en durft dan heel voorzichtig aan de persoon te gaan ruiken  .Het is nog een lange weg ,maar het gaat de goede kant op.  Op 29 augustus was het zover en mocht Cielo naar de dierenkliniek om een nieuwe operatie aan zijn pootje te laten doen. De dierenarts heeft hem behandelt zonder dat Cielo moeilijk deed, toen was ik zo fier op hem.

Op 3 november moesten we voor een laatste controle naar de dierenkliniek en alles is goed genezen.

a

  www.galgosavebelgium.be   All Rights Reserved. 2008