Galgo Save Belgium

Galgo Save Adoptiemenu Actueel Help Ons Onze Projecten

<= Terug

 

Naam: PORRI
Geslacht: Reu
Schofthoogte: 63 cm
Geboortedatum: 15/3/2014
Ras: Galgo
Ok met andere honden: ok
Ok met katten: ok
Ok met kinderen: ok

Bijkomende informatie:

Porri is een prachtige galgo reu van 3 jaar oud.                                                                               Porri had de naam " Fugitivo / vluchteling" van zijn laatste eigenaar gekregen. Hij was ontsnapt en leefde al 3 maanden op straat. Hij belandde in de perrera met een grote snee in zijn poot.

De vrijwilligers van SAM hebben hem dan onder hun vleugels genomen.   Bij zijn opvanggezin kon hij opnieuw ontsnappen door een openstaande poort.
Op dit moment heeft SAM zijn eigenaar gecontacteerd. Hij heeft Porri aan hen gegeven. Want hij was niet meer bruikbaar. Volgens zijn paspoort heeft hij nog 3 andere eigenaars gehad, dus 4 in totaal en dat op zo'n korte tijd. En geen spoor van emotionele band met geen enkel van de 4.

Daarom hebben ze alles geprobeerd om hem te vinden en te vangen. Maar dat was zeer moeilijk.  Hij heeft 72 dagen op straat geleefd. Gedurende die periode is er niemand in geslaagd om in zijn buurt te komen . Ze hebben hem eindelijk met behulp van slaappillen kunnen vangen.
Hij bevindt zich nu in een opvanggezin.  Door het menselijk contact zie je hem dag na dag minder bang worden. Hij laat zich strelen en vraagt zelf, kwispelend om knuffels.

Zoals jullie kunnen zien is Porri ondertussen een sociale galgo geworden.  Naar vreemde mensen toe is hij eerst wat terughoudend maar al snel komt hij naar je toe.

Hij komt goed overeen met andere reuen en teven.  Porri is niet dominant.

Porri is ok met katten. Porri kan niet als enige hond.

We zoeken voor hem een gezin met andere sociale honden en een tuin.

 

 

 Copyright vzw Galgo Save Belgium asbl

  www.galgosavebelgium.be   All Rights Reserved. 2008