Galgo Save Belgium

Galgo Save Adoptiemenu Actueel Help Ons Onze Projecten

<= Terug

 

 

Naam: NICO
Geslacht: Reu
Schofthoogte: 66 cm
Geboortedatum: 01/09/2016
Ras: Galgo
Ok met andere honden: ok
Ok met katten: nog niet getest
Ok met kinderen: ok

Bijkomende informatie:

Nico is jonge reu van 3jaar.

Nico is voor een 2de keer naar Galgo Save teruggekomen, telkens probleem met verlatingsangst en vernielingsdrang. Bij onze opvanggezinnen gaat het echter redelijk goed en vertoont hij niet direct dat gedrag, men is er wel veel mee bezig.

Karakter: hij is zeer speels en superlief, zijn staart kwispelt voortdurend.
Hij is zeer aanhankelijk en erg op mensen gericht. Hij kent geen angsten, is zeker niet timide maar eerder uitbundig.

Wandelen doet hij heel erg graag en hij trekt niet. We hebben de indruk dat hij echter nooit gecorrigeerd werd, hij zet namelijk overdreven vaak zijn geur af(pootje heffen), met correcties lukt dat nu al veel beter.

Hij vindt alle mensen leuk en begroet iedereen. Voor een Galgo is hij een uitzonderlijke knuffelbeer. Kinderen vindt hij super.

Hij blaft niet in huis, maar is wel vocaal. Als hij iets wil begint hij te piepen, als je hem negeert stopt dat snel en gaat hij rusten. Opgelet, hij loopt zonder probleem trappen en kan deuren openen!

Aan de leiband was zijn gedrag naar andere honden een groot probleem. Hij viel onmiddellijk uit zodra hij in de buurt van een onbekende hond kwam. Met de eigen Galgo en Podenco van het opvanggezin was hij wel direct zeer vriendelijk en speels. Er wordt aan zijn probleem gewerkt en we merken reeds progressie.

Autoritten zijn een feest, hij rijdt heel graag mee en zal zich snel te rusten leggen om bij aankomst met veel enthousiasme uit te stappen.

Thuis alleen blijven is hem nooit aangeleerd, hij heeft niet echt verlatingsangst, hij is gewoon graag bij de mensen. Als men hem alleen laat protesteert hij (piepen) maar na paar minuten gaat hij rusten op zijn kussen. Hij blijft nu zonder problemen een uurtje alleen (wel samen met andere honden) en we bouwen dat verder op. Al zijn problemen liggen aan zijn gebrek aan opvoeding.

We zoeken voor Nico iemand die hem voldoende tijd en aandacht kan geven. Hij is niet de typische Galgo die vaak de zetel opzoekt. Hij is nog vrij jong en vol van energie, baasje moet graag en vaak wandelen en met zijn opvoeding bezig kunnen zijn. Hij heeft consequente correcties nodig en wel op een positief bevestigende wijze.
Het is een super lieve enthousiaste knuffelkont, een feest voor wie met hem om kan. Hij is intelligent en leert snel. Feit is dat Nico niet opgevoed is en dus echt als een pup moet behandeld worden.

We hopen dan ook snel een gouden mandje te vinden voor hem.

 Copyright vzw Galgo Save Belgium asbl

  www.galgosavebelgium.be   All Rights Reserved. 2008