asielen_5f9954de261f5_php4VscYv

Asielen

FBM

Het asiel Fundación Benjamin Mehnert (FBM) is gelegen in Alcalá de Guadaíra, Sevilla. Het asiel werd opgericht in 2009 met dank aan Gisela Mehnert. Het is één van de grootste en best uitgeruste asielen voor Galgo's in Andalusië. Het aantal aanwezige honden varieert van 400 in het laagseizoen tot soms meer dan 800 in het hoogseizoen, voornamelijk Galgo’s. In welke toestand de Galgo's ook binnenkomen, ze krijgen de beste medische verzorging die mogelijk is. Het asiel bestaat uit verschillende gebouwen en afdelingen, waaronder een dierenartsenpraktijk, operatiekamers, een hospitaal, overdekte binnen- en buitenhokken en een logeerhuis voor buitenlandse vrijwilligers. FBM heeft een vast team dat dagdagelijks de honden verzorgt. Ook ontvangt FBM jaarlijks heel wat hulp van buitenlandse vrijwilligers die een handje komen helpen.

FBM neemt deel aan een platform van Spaanse asielen in de omgeving van Sevilla. Zij trachten bewustwording te creëren bij de galguero’s en de plaatselijke bevolking. Naast de Galgo's die op straat en in de velden worden gevonden, worden er heel wat afgedankte Galgo’s rechtstreeks naar het asiel gebracht door de jagers zelf of gered uit de plaatselijke dodingsstations. Via FBM vinden jaarlijks honderden Galgo’s een nieuwe thuis wereldwijd.

Galgo Save Belgium werkt samen met FBM sinds 2009.


UPRODEA

La Unión Protectora y Defensora de Animales, beter bekend als UPRODEA, is een asiel dat sinds 1983 honden en katten opvangt. Het asiel is gelegen in Dos Hermanas (Sevilla).

Uprodea werd opgericht om het probleem van de vele straathonden en –katten te verlichten in de regio. Het ongestraft en ongelimiteerd fokken van onder andere Galgo’s zorgt ervoor dat veel van deze dieren een erbarmelijk bestaan leiden. Veel hondenlevens eindigen in de dodingsstations of ze sterven op straat. Uprodea zorgt ervoor dat deze dieren een veilige plek hebben om te slapen en de nodige verzorging krijgen, totdat ze naar hun gouden mandje kunnen.

Galgo Save Belgium werkt samen met Uprodea sinds 2014.RECAL

Het dierenasiel Recal (Refugio Canino de Almendralejo) is gelegen in de stad Almendralejo. Het asiel werd opgericht in 1997 met als doel het zorg dragen voor de gedumpte straathonden en –katten. Het was een van de pioniers in de regio en zorgt nog steeds voor heel wat adopties in de Westelijke Spaanse regio Extremadura. Sinds de opstart van het asiel werden intussen meer dan 6000 dieren gered.

Galgo Save Belgium werkt samen met Recal sinds 2015.EBA

Protectora El Buen Amigo is een asiel gelegen in Los Palacios y Villafranca, regio Sevilla. Het asiel werd opgericht in 1989 door de familie Ayala Muñoz. In de dorpjes Villafranca en Los Palacios was een hoge nood aan een plaats om verlaten en gedumpte dieren op te vangen. De burgemeester stelde een locatie ter beschikking om deze dieren op te vangen. Zo werd het asiel ‘El Buen Amigo’ geboren. In 1995 werd Eba officieel geregistreerd als Protectora / asiel.
Doorheen de jaren heeft EBA dankzij alle vrijwilligers, sponsors en partnerorganisaties, zoals Galgo Save Belgium, al een nieuw leven kunnen bieden aan duizenden geredde honden en katten.

Galgo Save Belgium werkt samen met EBA sinds 2019.


Asociación Protectora de Animales y Plantas de Plasencia

Het asiel Plasencia is een organisatie die zich bezighoudt met het redden, opvangen en beschermen van achtergelaten en gedumpte dieren.
Het asiel is gelegen in Plasencia (regio Extremadura) in gebouwen die ter beschikking zijn gesteld door de stad.
Hun hoofddoel is om gedumpte honden op te vangen, te voeden, medische zorgen te geven binnen hun financiële mogelijkheden.
Ze zoeken nieuwe gezinnen voor de meer dan 100 dieren die er momenteel verblijven, hoofdzakelijk honden maar ook katten en ezels.
Galgo Save Belgium werkt samen met het asiel in Plasencia sinds 2009.